Contents
- 1 Bricanyl günde kaç kere?
- 2 Bricanyl şurup yaşlılarda kullanılır mı?
- 3 Bricanyl Duo şurup nedir?
- 4 Ekspektoran ilacı ne işe yarar?
- 5 Bricanyl nedir nasil kullanilir?
- 6 Aferin kaç saatte bir verilmeli?
- 7 Deloday kaç yaş grubu için?
- 8 Ventolin nedir ne işe yarar?
- 9 Dropolev şurup ne işe yarar?
- 10 Levopront hangi hastalıklarda kullanılır?
- 11 Öksürük şuruplar açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?
- 12 Zaditen şurup ne işe yarıyor?
- 13 Nefes açıcı ilaçlar hangileri?
- 14 Mukolitik ilaçlar nelerdir?
- 15 Spazmolitik hangi durumlarda kullanılır?
Bricanyl günde kaç kere?
12 yaş ve üzeri ve yetişkinler: Önerilen günlük doz 3 kez 10 – 15 ml’dir (2-3 ölçek).
Bricanyl şurup yaşlılarda kullanılır mı?
Çocuklardaki doz vücut ağırlığına bağlı olarak belirlenmelidir. 2 yaşın altındaki çocuklarda zorunlu tıbbi gerekçe olmadan kullanılmamalıdır. Aşağıda verilen tablo, çocuklarda doz ayarlamasında yardımcı olarak kullanılabilir. Yaşlılarda kullanımı: Yetişkinlerle aynı doz kullanılır.
Bricanyl Duo şurup nedir?
BRICANYL ® DUO solunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır. DUO, öngörülen solunum sorunlarının idame tedavisinde kullanılır. DUO, astım veya diğer solunum hastalıklarının idame tedavisinde tek başına kullanılmamalıdır.
Ekspektoran ilacı ne işe yarar?
Bunlar farenks tahrişini azaltarak öksürüğü hafifletir. Ekspektoran ilaçlar, solunum yollarında birikmiş olan balgamı sulandırarak yapışkanlığını azaltır. Öksürükle balgamın dışarı atılmasını kolaylaştırırdığı için balgam söktürücüler olarak adlandırılır.
Bricanyl nedir nasil kullanilir?
Renksiz, berrak şurup görünümündedir. BRICANYL ® solunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. BRICANYL ® astımlı hastalarda veya diğer benzer durumlarda nefes daralması gibi belirtileri rahatlatmak için kullanılır. BRICANYL ® ayrıca solunum yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır.
Aferin kaç saatte bir verilmeli?
3 ay-1 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 1/4 ölçek (1.25 mL) 1-2 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 1/2 ölçek (2.5 mL) 2-6 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 1 ölçek (5 mL) 6-12 yaş: Günde 4-6 saat ara ile 2 ölçek (10 mL) Hekim tavsiyesi olmadan günde 6 defadan fazla kullanılmamalıdır. 3 yaşının altındaki çocuklarda hekim kontrolünde
Deloday kaç yaş grubu için?
DELODAY erişkinler ve çocuklarda (12 yaş ve üzeri) kullanılır. aktiviteleriniz ve uykunuza yeniden kavuşmanıza yardımcı olur. birine karşı duyarlı (alerjik) iseniz.
Ventolin nedir ne işe yarar?
VENTOSAL etkin madde olarak salbutamol içerir. Hızlı etkili bronkodilatörler (bronşları genişletici) adı verilen bir ilaç grubunun üyesidir ve birkaç dakika içinde akciğerlerdeki hava yollarını genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar.
Dropolev şurup ne işe yarar?
DROPOLEV, 150 ml’lik şişede, 5 ml’lik işaretli ölçek ile beraber sunulan şuruptur. DROPOLEV etkin madde olarak levodropropizin ve klorfeniramin maleat içerir. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (balgamsız öksürük) giderilmesinde kullanılır.
Levopront hangi hastalıklarda kullanılır?
LEVOPRONT etkin madde olarak levodropropizin içerir. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (balgamsız öksürük) giderilmesinde kullanılır.
Öksürük şuruplar açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?
Göz, burun, kulak damlaları da yine ağzı açıldıktan sonra 10 gün içinde tüketilmeli bu süreci, aşan ilaçlar kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü, ağrı kesici şuruplar ve nezle şurupları doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerlerde, oda sıcaklığında (15-25 derece arasında), son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
Zaditen şurup ne işe yarıyor?
Her bir ölçek (5 ml) şurup, 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. ZADİTEN, çocuk emniyet kapaklı 100 ml’lik cam şişede takdim edilmektedir. ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır.
Nefes açıcı ilaçlar hangileri?
Nefes açıcı ilaçlar hava yollarını genişleterek nefes darlığını azaltırlar. Üç grup nefes açıcı ilaç bulunmaktadır. Bunlar salbutamol, terbutalin, salmeterol, formoterol ve indakaterol adı verilen beta agonist ilaçlar; ipratropium, tiotropium ve glikopironyum adı verilen antikolinerjik ilaçlar ve teofilindir.
Mukolitik ilaçlar nelerdir?
Mukus’u eriten anlamındadır. Yani, akciğerlerde oluşan ve katılığı nedeniyle çıkarılmakta güçlükle karşılaşılan mukus’un (balgam) kıvamını azaltarak, atılmasını sağlayan ilaçlar.
Spazmolitik hangi durumlarda kullanılır?
SPAZMOTEK aşağıdaki organların kaslarında meydana gelen ani, şiddetli nöbetler şeklindeki ağrılı kasılmaların (spazm) geçirilmesi için kullanılır: • Mide • Bağırsaklar • İdrar kesesi ve idrar yolları • Safra kanalları • Üreme organları • SPAZMOTEK teşhis ve tedaviye yönelik radyolojik girişimler sırasında (örneğin